sâmbătă, 22 septembrie 2012

Produse api-fito-terapeutice la Congresul de Apiterapie, CLUJ, 21-23 Septembrie

Weekendul acesta are loc la Cluj editia a 5-a a Congresului de Apiterapie -locatia Hotel Golden

Evenimentul a fost deschis oficial in prezenta dl. Emil Boc -primarul orasului Cluj, un client constant al produaelor apicole si naturiste.

Congresul este sustinut de nume importante din domeniul apiterapiei si fitoterapiei:

- dr. Stefan Stangagiu, presedintele Soc. Romane de Apiterapie

- prof. Dr. Liviu Marghitas - USAMV Cluj-Napoca

- dr. Ramona Vuza(casatorita Grosu) - Cluj Napoca, medic primar cu competente in api-fitoterapie. Dansa va prezenta cazuri clinice de veruci (negi) tratate cu micro-apipunctura; Api-Nutritia in excesul ponderal.

- dr. CRISTINA AOSAN - Galati, medic specialist in apiterapie si apipunctura. Membra a Societatii de Medicina Ayurvedica din Romania (2007). Membra a Comisiei de Apiterapie a Apimondia – Federatia Internationala a Asociatiilor Apicultorilor (2009)

- dr. MIHAELA ORODAN -Arad,medic de urgenta - in prezent conduce CENTRUL APIMEDICA - centru de diagnostic si tratamente naturiste, cu prezentarea "Api-Germoterapia in afectiunile respiratorii".

- dr. Mirela Strant - Cluj Napoca, medic cu competente in apiterapie, colaborator cu centrul CASA BIO

Evenimentul il are ca invitat special pe prof. Dr. Gheorghe Mencinicopischi-Bucuresti, specialist in nutritie, biolog, biochimist, cercetator si director la Institutul de Cercetari Alimentare. Dansul a vorbit despre importanta produselor apicole in Dietoterapia moderna.

DINTRE PRODUSELE API_TERAPEUTICE prezentate de diferiti producatori in cadrul acestui eveniment, va prezentam doar cateva care ne-au atras atentia:

1) SUPERFORTE SUPOZIN - supozitoare naturiste, producator E-Lite Nutritia, Deva
Ingrediente: miere, propolis, laptisor de matca, extracte din plante: catina, musetel, cimbru, sunatoare, tataneasa, galbenele, uleiuri esentiale de ienupar, salvie, pin, fenicul, geranium, lavanda, mumio, argila
Efecte:Previne si amelioreaza simptomele precoce ale afectarii colonului si prostatei. Are efecte pozitive in cazurile de tumori la nivelul colonului si aparatului genital feminin (fibrom), precum si in cazul fisurilor anale.

2) SUPERFORTE OVULIN - crema solida - ovule naturiste, producator E-Lite Nutritia.
Ingrediente: miere, propolis, laptisor de matca, extracte din plante: catina, musetel,urzica, cimbru, sunatoare, tataneasa, galbenele, morcov, mumio, argila.
Efecte: regleaza nivelul hormonal, precum si ph-ul vaginal; previne si amelioreaza simptomele precoce ale afectarii aparatului genital feminin; are efecte pozitive in cazurile de infectii, inflamatii, chisturi si fibroame la nivelul aparatului genital feminin.

3) "BORCANUL COPIILOR VESELI" - supliment alimentar, ideal pentru copii, producator PRISACA TRANSILVANA
Ingrediente: miere, pastura, laptisor de matca si aroma naturala de vanilie.
Efecte: intaritor al sistemului imunitar, imbunatateste digestia, energizant natural.

4) SPRAY "GATULET FERICIT" sau "STICLUTA DE PRIM AJUTOR" - ambele produse pe baza de esenta de propolis (firma PHENALEX), fara alcool, pe baza unei retete inregistate de PRISACA TRANSILVANA - CLUJ
Ingrediente: extract apos de propolis 70% si miere 30%
Efecte: antibacterian, antiinflamator.

5) "MIERE CU POLEN SI PROPOLIS" - miere din Valea Barcaului, www.sanatate-dulce.ro
Acest cocktail apicol ofera beneficii persoanelor care sufera de probleme ale ficatului, fiind adesea utilizata in cazul infectiilor virale si bacteriene ale stomacului. De asemenea, amestecul de miere cu polen poate fi utilizat de persoanele cu deficiente de calciu.

6) OTET de MERE CU MIERE si BUSUIOC / TARHON / CIMBRU - producator PRISACA TRANSILVANA
Otetul este foarte puternic aromat, si este ideal pentru salate.

7) "SUSANELA" - crema de miere su seminte de susan pisate, producator PRISACA TRANSILVANA.
Semintele de susan sunt o sursa foarte bogata de calciu si magneziu, iar in combinatie cu mierea ele devin mult mai usor asimilabile de catre organism.

8) BALSAM cu GALBENELE si PROPOLIS - producator Transvital COsmetics, Cluj- Napoca (magazinul "NATURLAND")
Balsamul contine 2 principii active cu efect cicatrizant si epitelizant al ranilor.

9)Spray cicatrizant cu PROPOLIS si GALBENELE - produs de TRANSVITAL COSMETICS srl, se gasesc in CLUJ la magazinul "NATURLAND" - vis-a-vis de Central.
Produsul combina efectele tamaduitoare ale propolisului si extractului de galbenele care exercita efecte antiinflamatoare, cicatrizante si regeneratoare ale epidermei.

10) APIREVEN - crema pe baza de propolis si VENIN DE ALBINE , producator Instit. de Cercetare si Dezvoltare pentru Apicultura, www.icda.ro
Produsul este recomandat pentru tratarea afectiunilor reumatice, prin activarea circulatiei periferice.

11) "PROPODERM" - crema pe baza de extract de propolis si ceara, producator I.C.D.A.
Produsul este o crema de protectie cu un continut ridicat in substante apicole, destinat ingrijirii zonelor corpului expuse unor factori de agresiune cum ar fi produsele de curatenie, razele solare, vantul, frigul, etc.

Sper ca v-am convins, daca sunteti din CLuj, sa faceti o plimbare in cartier Zorilor, si sa intrati la Hotel Golden Tulip. In holul hotelului veti gasi toate aceste produse si multe altele, iar daca timpul nu va permite, gasiti aceste produse si la magazinul CASA BIO - Republicii nr. 5 (ei ffind si parteneri ai acestui eveniment).