miercuri, 6 iunie 2012

Produse apicole de calitate...la CLUJ

Daca sunteti din CLuj cu siguranta ati vrea sa stiti unde anume puteti gasi produse apicole de calitate, si cred ca e datoria mea ca pe un blog "despre miere" sa ofer cat mai multe informatii in acest sens.

1) Daca ar fi sa va recomand un stupar de la CLuj cu o miere foarte buna, primul pe lista mea ar fi:Dl. Cristea, dintr-o familie de apicultori, la a 3-a generatie,cu peste 300 de familii de albine, tel. 0744.249.958.
Sper sa nu se supere acum dl Cristea ca v-am dat numarul dansului, iar daca il sunati sa-l intrebati de ceva "miere buna";)....eu va recomand sa gustati de la dansul mierea de "fanat" - ca el nu zice "miere poliflora".

2) Optiunea nr. 2, o reprezinta dl Ciurbe - si el apicultor cu peste 300 de familii de albine, localizate la granita dintre judetele Cluj si Salaj. Dansul stie care stie ca sufletul comertului este astazi in "inima Mall-urilor" si a si-a inchiriat un spatiu micut la Iulius Mall- CLuj
Daca va faceti cumparaturile in mod frecvent din Iulius Mall, de la Auchan, sigur ati observat la iesirea din magazin, dupa casele de marcat, un stand micut cu miere...iar in spatele standului va garantez ca este intotdeauna unul din membrii familiei Ciurbe asteptandu-si clientii.
Daca deja ati cumparat mierea din Auchan...mai cumparati un borcan si de la dl Ciurbe...si va garatez ca a 2-a oara veti lua doar de la dansul...si poate cine stie, va convinge sa gustati si putin polen proaspat...ca acum e vremea culesului de polen.

3) Daca totusi sunteti adeptul cumparaturilor din magazinele naturiste, va recomand sa cautati produsele apicole "VALEA BARCAULUI" www.sanatatedulce.ro, de care si eu m-am indragostit la targul apicol de la Cluj, unde am avut placerea sa degust:
"Miere cu nuca",
"Miere cu Propolis si Polen",
"Miere cu Prune uscate".


Gama de Specialitati "Sanatate Dulce", cuprinde cele mai inedite combinatii de miere si arome exotice:

"Miere Crema cu Cafea"
"Miere Crema cu Chimen"
"Miere Crema cu Scortisoara"
"Miere cu Anason stelat"
"Miere cu Chili"
"Miere si Cuisoare"



4) La numarul 4 in topul preferintelor mele se afla cateva produse speciale, marca "Prisaca Transilvana":


- Spray-ul de gat pentru copii si adulti "Gatulet Fericit" cu PROPOLIS si MIERE - 100% natural, fara alcool.

Indicatii:
Dureri si infectii ale gatului,afte, parodontoza, herpes (labial, bucal, genital), herpes zoster, candidoza (bucala si vaginala),
Actiunea propolisului: antibiotice, antiinflamatoare, antibacteriene, bacteriostatice, dezinfectante, antivirotice, antifungice (contra ciupercilor)


- Crema "ALUNELA"- miere crema cu alune de padure
Contine:
85% spuma de miere, 15% alune de padure.





Din gama "Miere cu Bunatati":

"Miere cu Scortisoara" - un cocktail delicios si sanatos.
Proprietati: elimina depozitele de grasime, reduce colesterolul din sange, actioneaza asupra zaharului din sange contribuind la eliminarea lui inainte de a fi transformat in grasime, regleaza functiile sistemului digestiv

"Miere cu Seminte de Canepa" - Amestecul de miere de salcam si seminte de canepa conserva semintele perfect in miere, evitand riscul de rancezire dupa deschiderea ambalajului; detoxifica si curata tractul digestiv, dar evita deshidratarea organismului datorita calitatii de hidratare a mierii.

"Miere cu fructe uscate GOJI" - o adevarata infuzie de antioxidanti si vitamine, o exlozie de energie.
Proprietati :intareste sistemul imunitar, ajuta la prevenirea inbatrinirii organismului, tonifiant general al corpului uman

"Miere cu Alune de Padure, Migdale & Nuca"


"Miere cu Baton fin de Vanilie" - delicioasa, dar si recunoscuta pentru numeroasele sale binefaceri terapeutice.
Proprietati:faciliteaza digestia, regleaza apetitul, stimuleaza sistemul nervos, efect antioxidant, efect purifiant

"Miere cu Fagure"

"Miere picanta cu Chili" - Miere de salcam cu chili, un cocktail picant si sanatos!
Proprietati: amelioreaza starile de raceala, gripa, infectiile respiratorii, contribuie la prevenirea bolilor cardio-vasculare
are rol antibacterian, diuretic si sudoforic, digestiv, imunostimulant

"Miere cu Polen si Laptisor de Matca"

"Miere cu Amarant"
Amarantul are un gust asemanator cu nuca, o aroma usor picanta si textura gelatinoasa. Este unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovaz sau secara. Bogat in lizina (proteina de inalta calitate), fibre, vitamina A, E, B, D, aminoacizi esentiali si minerale ca fier, magneziu, zinc, fosfor, cupru si mai ales mangan, dar si mai mult calciu decat alte cereale. Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.


UNDE PUTETI GASI ACESTE PRODUSE APICOLE IN CLUJ ???


1) MAGAZINUL CASA BIO - cea mai diversificata gama de produse apicole si alimente BIO
2) PIATA DE MIERE: 2 locatii (incinta Polus, vis-a-vis de Careffour) + incinta CORA
3) Naturland - vis-a-vis de magazin CENTRAL
4) farmacia RO NATURA - cartier Marasti, vis-a-vis de Piata Marasti
5) magazin naturist MONDUS NATURA - in incinta REAL-Cluj,
6) magazin naturist BIO_MYRIAM- in Manastur,in spate la piata alimentara BIG-MANASTUR,

vineri, 1 iunie 2012

"Luna de miere" - e legata de o poveste cu miere

"Luna de miere" are o poveste aparte....care evident este legata de miere.
In antichitate, in Babilon un obicei matrimonial era bautura traditionala numita "mied" - un amestec fermentat de miere si apa, in locul de toastului de sampanie din zilele noastre. Dupa nunta, tinerii insuratei erau cinstiti zilnic de socrii mici cu aceasta bautura timp de o luna de zile, pentru fertilitate, aceasta perioada devenind astfel cunoscuta ca "luna de miere".


Pornind de la aceasta idee, am realizat un cadou unicat pe care tinerii casatori pot sa-l dea ca amintire nuntasilor.
Acestiacare vor savora cu placere gustul dulce al mierii- simbol al iubirii - , alaturi de aroma vinului Feteasca regala - un vin cu gust proaspat, usor acid, de culoarea spicelor de grau.

Multe cupluri aleg in ultima vreme sa inlocuiasca clasicele cadouri / marturii care se ofera invitatiilor cu ceva natural, folositor, sau legat de evenimentul in sine...si ce altceva poate fi mai adecvat ca amintire de la o nunta...decat: "MIEREA" - care te duce cu gandul la "Luna de miere" si la dulceata dragostei dintre tinerii casatoriti.



Combinatiile de miere cu nuca, miere cu migdale, miere cu alune de padure pot deveni un deliciu de neuitat pentru invitatii d-voastra, si e posibil sa constatati ca aceste mici cadouri sunt mai apreciate chiar decat clasicele prajituri.

Probabil nu intamplator,in timpul cununiei religioase, preotul le intinde mirilor un piscot inmuiat in vin si in miere din care acestia musca de trei ori. Aceasta gustare simbolizeaza convietuirea mirilor in dragoste si armonie, la bine si la rau (dulce si amar), pentru tot restul vietii.



Exista cupluri care aleg sa sarbatoreasca si BOTEZUL cu cativa invitati, si cauta un cadou potrivit care sa le aminteasca celor apropiati de cea mai dulce zi din viata lor: BOMBOANE CU MIERE - delicatese din gama "Sucreries de France"



Fiecare eveniment deosebit de familie sau de companie (nunti, aniversari, botezuri, Craciun, Pasti, 8 Martie, Ziua Copilului), poate fi o ocazie buna pentru a oferi invitatiilor un mic cadou "dulce"...o amintire placuta.


GASITI MAI MULTE POZE SI DETALII pe http://www.flickr.com/photos/marturii-nunta/