duminică, 11 martie 2012

Targ Apicol la Blaj - Sarbatoarea Mierii 22-23 Martie 2012

Deja a devenit traditie la Blaj, ca timp de 2 zile in luna Martie, "orasul scolilor" sa devina "orasul mierii".

Vezi aici poze de la eveniment sau intra pe www.sarbatoatoareamierii.ro gasesti poze de la eveniment.

Galerie foto ziarul “Unirea” – de la Sarbatoarea Mierii.




Organizat de "Apidava" Blaj, Asociaţia "Mierea Românească", Primăria municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale, "Sărbătoarea Mierii" reuneşte în acest an un număr record de participanţi.

Peste 120 de firme din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Finlanda si Polonia expun, la cea de-a V-a ediţie a Târgului apicol: produse apicole si apiterapeutice, echipamente si utilaje pentru apicultura, precum si produse traditionale.

Targul cuprinde 5 mari sectiuni:

1)- expozitie cu vanzare de echipamente si utilaje pentru apicultura
, unde vor fi prezente cel mai mare numar de firme expozante de pana acum, si cu cea mai vasta participare internationala.
Vezi aici lista de firme participante.

2)- expozitie cu vanzare de produse apicole si produse traditionale, unde vor pe langa specialitati de miere, produse apiterapeutice si api-cosmetice, vor exista şi standuri cu lactate, mezeluri, panificatie,siropuri naturale, suplimente nutritive, dar si artizanat specific din zona Ardealului.

3) - sectiunea de conferinte pe teme apicole:
vor fi prezenti reprezentati ai Ministerului Agriculturii si APIA, pentru comunicari legate de fondurile europene si nationale pentru dezvoltarea apiculturii; vor fi si discutii si dezbateri intre reprezentanti ai Asociatilor Apicole; reprezentanti ai Direchttp://www.blogger.com/img/blank.giftiei Sanitar-Veterinare pentru discutarea conditiilor necesare autorizarii stupinelor; vor fi prezente cele mai importante firme exportatoare de miere din Romania, precum si reprezentanti ai unor companii intermediare de import-export miere din Anglia, Polonia, Lituania, Olanda.

4)- sectiunea de Apiterapie. Vezi detalii pe site-ul www.sarbatoareamierii.ro Ne vor onora cu prezenta cateva personalitati din domeniul apiterapiei, care vor tine VINERI, 23 MARTIE, orele 10.00 un SEMINAR dedicat exclusiv cadrelor medicale interesate de acest subiect:
-d-na dr. bioch. Cristina Mateescu
- d-na doctor Mihaela Orodan -
- Dr. Stefan Stangaciu
- Dr. Strant Mirela
- Specialist nutritie Alina Varadi

5)- Spectacol in aer liber, pentru 2 zile: JOI si VINERI.

JOI, 22 Martie - CONCERT LIVE "Alexandra Ungureanu si Crush"
- orele 15.00-17.00 Spectacol folcloric
- orele 17.00-20.00 CONCERT LIVE "Alexandra Ungureanu& Crush", iar in deschidere vor canta "The Puzzles" din Alba-Iulia, si formatia "3 Elle" din Cluj

VINERI, 23 Martie - zi dedicata copiilor

- orele 12.00 - 14.00 Spectacol in aer liber pentru copii

Pentru expozanti si apicultori seara zilei de JOI, 22 Martie se va incheia cu o CINA FESTIVA (deja traditionala la Blaj): unde gazda evenimentului este "Miss Regina Mierii", iar invitatii asteapta in fiecare an cu mare placere "DANSUL ALBINUTELOR".

Nu-mi ajunge aceasta postare ca sa descriu fiecare din evenimentele care se desfasoara in cadrul targului...si oricum vorbele nu pot reda nici pe departe atmosfera cu adevarat de "Sarbatoare" de la Blaj din zilele targului.....asa ca va astept la Blaj in 22-23 Martie.