joi, 5 mai 2011

Cele mai dulci marturii de nunta





A inceput sezonul nuntiilor si constat cu placere ca multi miri se gandesc sa-si indulceasca invitatii cu unele marturii speciale: borcanase de miere.



De ce marturii cu miere??





Simbol international al iubirii: MIEREA a fost un ingredient cheie in sarbatorile de nunta de peste 4.000 de ani.
Vechiile familii din Babilon aveau ca obicei darul obligatoriu de nunta: 32 kg de miere, fiind considerat un aliment aproape la fel de pretios ca aurul.

Marturiile exista din cele mai vechi timpuri, inca din vremea Imperiului roman. Pe atunci, la nuntile aristocrate, mirii ofereau invitatilor 5 migdale invelite in miere. Migdala nu a fost aleasa intamplator, pentru ca alaturarea ei cu mierea era menita sa avertizeze mirii despre dulceata casniciei, iar miezul amarui simboliza partile mai putin placute ale vietii in doi.






Mirii traiesc in preajma nuntii cele mai dulci momente din viata lor, urmate de “Luna de miere”, iar invitatii se pot bucura si ei de un simbol al zilelor dulci traite de proaspatii casatoriti.

Marturiile cu miere sunt un deliciu, un simbol al bogatiei si fertilitatii, in multe culturi din antichitate mierea fiind oferita mirilor inainte de noaptea nuntii, pentru a concepe copii frumosi si sanatosi.




Vechi culturi aveau ca obicei matrimonial o bautura traditionala numita "MIED" - un amestec fermentat de miere si apa, in locul de toastului de sampanie din zilele noastre. Dupa nunta, tinerii insuratei erau incurajati sa bea din aceasta bautura in fiecare noapte timp de o luna, aceasta perioada devenind astfel cunoscuta ca "Luna de Miere".

Aveti mai jos cateva link-uri cu astfel de marturii:
Apidava Galerie Foto
Casa Hera
Ferdinando Fama
www.e-acesorii.ro

marți, 3 mai 2011

Targ de produse BIO la Buzias 5-8 Mai 2011

Weekendul acesta va avea loc la Buzias "Targul de Produse Bio 5-8 Mai", organizat de Asoc. Medicala de Homeopatie din Timisoara.

Targul se alatura unui alt eveniment: Conferinta Internationala “Homeopatia, medicina mileniului III – Stiinta si arta”, care se bucura de participarea a peste 300 de medici homeopati, medici de familie, medici veterinari si farmacisti din Romania, Serbia, Austria si Turcia.

Detalii despre programul Conferintei Internationala de Homeopatie gasiti pe Facebook.


Sincera sa fiu, nu stiu prea multe despre acest targ, fiind la prima editie, dar poate cei care sunt din zona Timisoarei vor participa la acest eveniment si ne vor transmite si noua impresii.

Tin sa promovez astfel de evenimente care imbina partea de coferinte cu medici renumiti in domeniul lor, cu o parte comerciala de prezentare/vanzare a unor produse naturiste, fiind teoria fara practica nu are nici un farmec.

Participand si eu in luna Februarie la Cluj la Congresul International de APiterapie am cunoscut-o pe d-na Dr. Orodan Mihaela - medic specialist la Centrul APIMEDICA din ARAD, care de cativa ani s-a implicat activ in testarea si promovarea tratamentelor pe baza de produse apicole pe pacientii dansei.

Gasiti detalii despre tematica Congresului de Apiterapie pe www.apidava.blogspot.com

Pe d-na dr. Orodan o puteti urmari Miercuri 04.05.2011 la TVR3, la emisiunea "Leacuri, hapuri si pilule", ora 15.30. Saptamana trecuta a avut o emisiune "Despre beneficiile şi tratamentele apifitoterapeutice". Saptamana aceasta va prezenta un caz de tratament de obezitate.