miercuri, 28 iulie 2010

Laptisorul de matca pur - sursa naturala de regenerare celulara

Fiindca tot am vorbit in postarea anterioara despre Reteta miraculoasa a d-nei Tatoiu impotriva cancerului, m-am gandit sa va detaliez pe rand fiecare dintre ingrediente, ca sa aveti cat mai multe informatii despre modul in care le puteti consuma aceste produse, precum si de unde anume sa vi le procurati.

Laptisorul de matca este un produs apicol cu puternice proprietati regenerante la nivel celular, tocmai de aceea el este recomandat in diferite tratamente naturiste care se pare ca favorizeaza organismul in regenerarea celulara, fara a se stii exact care din substantele continute in laptisor de matca se datoreaza acest efect.

Laptisor de matca este un produs proteic, de culoare alb-spre usor galbui, care in stare pura se prezinta sub forma unei paste cremoase, omogene, cu granulatii fine, insa cu un gust destul de neplacut acrisor, usor astringent.

Ce este laptisorul de matca ? Laptisorul de matca este hrana reginei albinelor, pentru toata durata vietii ei.

El este produs de albinele cele mai tinere, pentru hranirea puietului si a matcii. Pentru puietul larvar din stup este ca si laptele de mama pentru sugar. Regina albinelor (matca) este hranita exclusiv de-a lungul vietii cu laptisor de matca, iar aceasta hrana speciala este singurul motiv pentru care ea ajunge la niste dimensiuni mult mai mari ca o albina lucratoare, si mai mult decat atat, doar ea poate sa depuna oua fecundate:1500-2000 de ouă pe zi.

Sa ne gandim doar la diferentele imense dintre matca albinelor, care se hraneste toata viata cu laptisor, si albinele lucratoare care primesc laptisor numai in primele 3 zile de stadiu larvar. Viata matcii are o durata de 3 – 5 ani, adica matca traieste de 40 de ori mai mult decat o albina lucratoare care vietuieste doar 4 – 6 saptamani. In sezon matca depune zilnic 1500 – 2000 de oua, care cantaresc de 2,5 ori mai mult decat greutatea sa. Toate aceste lucruri uimitoare sunt posibile numai printr-o intensa activitate a celulelor stem din corpul sau, care ii asigura viata lunga cu o imensa capacitate reproducatoare.

Laptisorul de matca aduce acelora care il consuma revigorare, tinerete, forta vitala, prospetime, intoarcerea spre normalitate a tuturor functiilor alterate ale corpului si mintii.

Din diferite studii s-a constatat ca Laptisorul de matca este probabil cel mai puternic stimulator natural pentru celulele stem.

Tocmai datorita acestor calitati deosebite ale laptisorului de matca, el este recomandat in special femeilor pentru stimularea activitatii ovariene, dar si pentru amanarea aparitiei menopauzei.

Atunci cand este uscat sau altfel prelucrat, laptisorul pierde din proprietati. Cu cat este mai mult incalzit sau procesat, cu atat mai multe calitati dispar. Fata de variantele sale prelucrate, laptisorul de matca crud este ca si laptele de vaca proaspat muls fata de laptele praf.

Pentru cei care doresc sa faca tratamentul recomandat de d-na Tatoiu, le recomand sa cumpere numai laptisor de matca pur, in nici un caz pastile, fiole sau orice alta forma decat cea naturala, netratata termic sau chimic.

Unde gasiti laptisorul de matca pur ?
Vi-l puteti procura si direct de la apicultori, cu conditia sa fie pastrat la rece dupa extractie, sau din magazinele naturiste si farmacii. Eu stiu 2 firme in Romanania care comercializeaza laptisor de matca pur:
1) Apiland - Baia Mare wwww.apiland.ro
2) Melidava - Timisoara wwww.melidava.ro


Atentie: sa nu va mire pretul!!! Este cel mai scump produs al stupului, costa minim 50 Eur/100g, cumparat vrac de la apicultori.

marți, 13 iulie 2010

Reteta miraculoasa a d-nei Tatoiu impotriva cancerului pe baza de miere, laptisor de matca, polen si propolis

Zilele trecute a fost invitata la emisiunea Happy Hour a lui Maruta, d-na Monica Tatoiu, care a dezvaluit cum anume a reusit ea sa treaca peste un diagnostic de cancer la san cu ajutorul unei retete miraculoase exclusiv pe baza de produse apicole.

Din punctul meu de vedere, emisiunea Happy Hour nu prea se leaga cu subiectul in sine, pentru ca acolo se promoveaza scandalurile...dar, adevarul e ca si afirmatiile d-nei Tatoiu au iscat un mic scandal printre bolnavii de cancer, nutritionisti si medici.

Fiindca toata lumea a gasit de cuvinta sa-si dea cu parerea pe marginea acestui subiect, nu vad de ce nu as face-o si eu, ca doar de-aia mi-am facut blog ca sa-mi exprim parerile personale vis-a-vis de produsele apicole si apiterapeutice.

Citeste aici detalii legate de parerea medicilor oncologi care contesta reteta d-nei Tatoiu.

Dupa spusele d-nei Tatoiu reteta provine de la un calugar din Constanta renumit pentru vindecarea oamenilor cu diferite probleme. Dna. Tatoiu sustine ca dupa numai o luna de tratament , analizele au afisat rezultate foarte bune .

Reteta d-nei Monica Tatoiu impotriva cancerului este:

- laptisor de matca – 4 g (va recomand Laptisorul de matca in stare pura, NU pastile)
- miere de salcam naturala – 1,5 kg
- polen macinat – 300 g
- ser fiziologic – 200 ml
- tinctura de propolis – 150ml

Toate ingredientele se amesteca si rezulta o pasta care trebuie pastrata in frigider. Dimineata , la pranz si seara , inainte de fiecare masa cu 30 min , se inghite 1 lingura din acea pasta. Daca nu tolerati gustul puteti bea 1 cana de ceai .

Unii considera ca D-na Tatoiu probabil a fost diagnosticata gresit, deoarece pare incredibil ca aceasta reteta simpla este remediul impotriva cancerului, dupa ce de ani de zile se studiaza in laboratoare toti compusii posibili care ar putea sta la baza unui medicament impotriva cancerului, si nu s-a gasit nici o reteta dovedita stiintific.

Adevarul este ca multa lume a reusit sa-si trateze diferite afectiuni cu ajutorul unor remedii naturiste, dupa ce au incercat toate tratamentele medicamentoase posibile.

Parerea mea este ca fiecare organism uman e diferit, si reactioneaza diferit la stimuli, indiferent ca acestia sunt sintetici (medicamente) sau naturali.

Va dau un exemplu: eu sunt alergica la o substanta de anestezie: Xilina. Nu am fost alergica dintotdeauna, pentru ca am avut pana la 20 de ani diferite interventii care au necesitat anestezie locala si nu am avut nimic. Subit si dintr-o data inaintea operatiei de extirpare a amigdalelor, mi s-a facut foarte rau, nu mai puteam sa respir, si noroc ca doctorul s-a gandit sa intrebe daca mi-a facut cineva testul la anestezic: eram alergica la Xilina. Testul l-am mai repetat apoi de 2 ori mai tarziu, cu alte ocazii, ca toata lumea era cumva neincrezatoare cand le spuneam ca sunt alergica la Xilina, dar rezultatul a fost acelasi.
Cum si de ce am devenit alergica la acea substanta, nu stiu. Nu sunt alergica la nici un alt medicament.

Aceasta "anomalie" aparuta e o reactie mai ciudata a organismului. La fel, pot crede ca reactiile ciudate pot exista si in sensul "pozitiv", adica un anumit tratament naturist poate avea efecte mult mai bune, acolo unde unele medicamente au parut inutile.

Cu atat mai mult cred in puterea vindecatoare a produselor apicole,
pentru ca am citit multe carti in care sunt date exemple nenumarate de diferite afectiuni tratate cu ajutorul produselor apicole: polen, propolis, laptisor de matca, venin de albine.

O doamna apicultoare din Olanda,draga mie si familiei mele, a fost diagnosticata anul trecut cu cancer la o varsta mai inaintata ca a d-nei Tatoiu. A urmat atat tratamentele medicamentoase prescrise (chiar si chimioterapie), dar in acelasi timp a urmat un regim intens de hrana pe baza de retete naturiste cu produse apicole pe baza de polen, propolis si laptisor de matca. Se simte bine acum, a invins cancerul, si si-a reluat activitatea de cercetare care o realiza in Africa in domeniul apiculturii.

Ea a luat parte si la un studiu aprofundat al unui tratament pe baza de venin de albine realizat pe un grup de bolnavi cu scleroza multipla, si ne-a afirmat ca rezultatele au fost uimitoare.

Nu am nici un motiv sa ma indoiesc ca reteta d-nei Tatoiu poate face minuni in unele cazuri, insa eu aceasta reteta trebuie luata ca o experienta proprie a dansei, nu ca un panaceu universal. Si eu va indemn pe toti, indiferent ca sunteti sau nu suferinzi de vre-o boala sa incercati de 2/3 ori pe an aceasta reteta.

Efectul sigur 100% al acestei retete:
- o cura intensa de vitamine naturale, usor asimilabile de catre organism, asigura prin continutul de granule de polenul,
- o cura de dezintoxicare a organismului, datorita proprietatilor antioxidante ale propolisului, care este folosit si ca agent antimicrobial in peste 60% din produsele "parafarmaceutice"
- o cura de revitalizare prin aportul adus de laptisorul de matca, recunoscut ca regenerator de celule (laptisorul de matca este folosit intens in industria cosmetica pentru regenerarea celulara la nivel epitelial; au fost efectuate studii de cercetare pentru tratarea infertilitatii la femei prin administrarea de laptisor de matca; exista studii care afirma ca administrarea de laptisor de matca poate reduce nivelul colestorului,si poate ameliora boli ale sistemului nervos).

Laptisorul de matca este unul din produsele cele mai complexe din stup. Daca tinem cont ca:
- din acelasi tip de larva, albina hranita exclusiv cu laptisor de matca devine "matca"/"regina"-o albina mult mai mare- care traieste de 40 de ori mai mult decat o albina lucratoare care vietuieste doar 4 – 6 saptamani.
-in sezon Matca depune zilnic 1500 – 2000 de oua, care cantaresc de 2,5 ori mai mult decat greutatea sa.
ne dam seama ca toate aceste lucruri uimitoare sunt posibile numai printr-o intensa activitate a celulelor stem din corpul sau, care ii asigura viata lunga cu o imensa capacitate reproducatoare. Aceasta nu se poate datora decat laptisorului de matca pe care il primeste ca hrana, restul conditiilor din stup fiind identice cu a celorlalte albine.
Poti cumpara de aici laptisor de matca pur, si poti cere sfatul unui medic apiterapeut de specialitate, d-na dr. Cristina Aosan din Timisoara.

Ca sa concluzionez, la fel ca d-na Tatoiu va spun: Incercati reteta!!! rau nu poate sa va faca....dar e posibil sa va faca mult bine.

marți, 6 iulie 2010

Berea cu miere, un deliciu dulce-amarui


Trebuie sa va impartasesc si din tainele alcoolului, mai ales cand acesta poate sa aiba arome atat nebanuite. Binenteles ca nu am baut bere cu miere la noi in Romania...din pacate ...:(( ci in Polonia tara pe care o vizitam de fiecare data cu scopul de a ne mai "indulci" ;)
Polonezii sunt niste oameni foarte primitori, si de fiecare data cand am fost am ramas tot mai surprinsa cat de infloritoare economic este aceasta tara, si cat de aglomerat poate fi traficul...Noi nu ne putem imagina acum ce inseamna cuvantul trafic aglomerat...la noi e vis!!....Dar daca continuam sa lucram in ritmul acesta la autostrazi avem sanse sa-i ajungem din urma peste vre-o 5-6 ani, ca nici ei nu prea s-au descurcat mai bine la constructia lor, astfel ca se circula in toata Polonia cu o medie de 50-60km la ora, in coloane interminabile (si ma refer la drumurile europene).

Ok, dar sa revenim la subiectul preferat al sotului meu, tatalui meu...si probabil al multor barbati...berea....de data asta berea cu miere!!!
Polonezii sunt printre cei mai cunoscuti producatori de bauturi traditionale pe baza de miere, gen: hidromel, cu diferite concentratii de alcool, astfel ca poti gasi de la lichior cu miere conc. 18%alcool, pana la diferite vinuri cu miere cu 10-12% alcool, fiecare cu o aroma speciala deosebita.

Polonia are o adevarata traditie in promovarea si consumarea bauturilor pe baza de miere, astfel ca poti gasi peste 20 de produse din aceasta gama: Mead, Poltorak (Royal Mead), Dwójniak, Trójniak, Czwórniak (citeste aici mai multe despre fiecare), si exista pe langa cativa producatori consacrati si foarte multi apicultori care isi fac singuri acasa diferite bauturi alcoolice pe baza de miere.

La unul din producatorii de miere din Polonia am gustat o bere delicioasa cu miere, cu un gust dulce-amarui, si care semana foarte mult cu unele specialitati de bere din Belgia (nu stiu sa spun care anume :(( ). Berea era cumva destinata consumului "imediat", adica era o bere nefiltrata, astfel ca riscul de fermentare pe o perioada mai lunga de timp era destul de crescut, insa gustul si aroma erau extraordinare.

Daca vreodata ajungeti prin Polonia, si vedeti vre-o placuta cu "MIOD" (MIERE) nu ezitati sa va opriti. La ei apicultorii au dezvoltat un comert rural-la poarta casei-, ceva fantastic, si isi promoveaza foarte intens produsele apicole. Aproape tot la al doilea, al treilea sat ai sanse sa vezi placute cu "MIOD" si poate aveti norocul sa vi se dea la degustat si o bere rece cu miere, sau un pahar de hydromel autentic, facut in casa.

Si daca tot e sa va recomand ceva anume din Polonia, va recomad Muzeul Mierii Sadecki Bartnik, din localitatea Stroze (langa Nowy Sacz). Merita vazut!!! Vezi aici poze cu locatia si poze. Ei au si o pensiune si un restaurant unde va asigur ca veti manca regeste, si la orice bautura ceai, cafea, limonada veti avea toate sortimentele de miere la discretie in boluri ceramice pe fiecare masa.....UN vissss Dulceeee!!!!
Tot aici puteti gusta si cu berea cu miere, si partea cea mai buna este ca au magazin de prezentare cu vanzare unde veti gasi o gama larga de bauturi pe baza traditionale pe baza de miere, si multe alte produse apicole, incapend de la miere pana la cosmetice cu miere, polen, propolis si laptisor de matca.


Chiar ma gandesc sa va propun pe viitor un fel de traseu al mierii, pentru ca atunci cand plecati intr-o excursie in afara tarii sa stiti ca existe foarte multe lucruri deosebite de vazut, iar tema mierii este o tema "dulce", care mie si familiei mele ne aduce mereu bucurie in suflet.

Fiecare vizita pe alte meleaguri se leaga la noi in familie de miere si de apicultura, dar credeti-ma pe cuvant cand va spun, ca au fost excursii superbe, care ar incanta pe oricine, si v-ar deschide sufletele si mintea spre lucruri noi!!!