miercuri, 28 iulie 2010

Laptisorul de matca pur - sursa naturala de regenerare celulara

Fiindca tot am vorbit in postarea anterioara despre Reteta miraculoasa a d-nei Tatoiu impotriva cancerului, m-am gandit sa va detaliez pe rand fiecare dintre ingrediente, ca sa aveti cat mai multe informatii despre modul in care le puteti consuma aceste produse, precum si de unde anume sa vi le procurati.

Laptisorul de matca este un produs apicol cu puternice proprietati regenerante la nivel celular, tocmai de aceea el este recomandat in diferite tratamente naturiste care se pare ca favorizeaza organismul in regenerarea celulara, fara a se stii exact care din substantele continute in laptisor de matca se datoreaza acest efect.

Laptisor de matca este un produs proteic, de culoare alb-spre usor galbui, care in stare pura se prezinta sub forma unei paste cremoase, omogene, cu granulatii fine, insa cu un gust destul de neplacut acrisor, usor astringent.

Ce este laptisorul de matca ? Laptisorul de matca este hrana reginei albinelor, pentru toata durata vietii ei.

El este produs de albinele cele mai tinere, pentru hranirea puietului si a matcii. Pentru puietul larvar din stup este ca si laptele de mama pentru sugar. Regina albinelor (matca) este hranita exclusiv de-a lungul vietii cu laptisor de matca, iar aceasta hrana speciala este singurul motiv pentru care ea ajunge la niste dimensiuni mult mai mari ca o albina lucratoare, si mai mult decat atat, doar ea poate sa depuna oua fecundate:1500-2000 de ouă pe zi.

Sa ne gandim doar la diferentele imense dintre matca albinelor, care se hraneste toata viata cu laptisor, si albinele lucratoare care primesc laptisor numai in primele 3 zile de stadiu larvar. Viata matcii are o durata de 3 – 5 ani, adica matca traieste de 40 de ori mai mult decat o albina lucratoare care vietuieste doar 4 – 6 saptamani. In sezon matca depune zilnic 1500 – 2000 de oua, care cantaresc de 2,5 ori mai mult decat greutatea sa. Toate aceste lucruri uimitoare sunt posibile numai printr-o intensa activitate a celulelor stem din corpul sau, care ii asigura viata lunga cu o imensa capacitate reproducatoare.

Laptisorul de matca aduce acelora care il consuma revigorare, tinerete, forta vitala, prospetime, intoarcerea spre normalitate a tuturor functiilor alterate ale corpului si mintii.

Din diferite studii s-a constatat ca Laptisorul de matca este probabil cel mai puternic stimulator natural pentru celulele stem.

Tocmai datorita acestor calitati deosebite ale laptisorului de matca, el este recomandat in special femeilor pentru stimularea activitatii ovariene, dar si pentru amanarea aparitiei menopauzei.

Atunci cand este uscat sau altfel prelucrat, laptisorul pierde din proprietati. Cu cat este mai mult incalzit sau procesat, cu atat mai multe calitati dispar. Fata de variantele sale prelucrate, laptisorul de matca crud este ca si laptele de vaca proaspat muls fata de laptele praf.

Pentru cei care doresc sa faca tratamentul recomandat de d-na Tatoiu, le recomand sa cumpere numai laptisor de matca pur, in nici un caz pastile, fiole sau orice alta forma decat cea naturala, netratata termic sau chimic.

Unde gasiti laptisorul de matca pur ?
Vi-l puteti procura si direct de la apicultori, cu conditia sa fie pastrat la rece dupa extractie, sau din magazinele naturiste si farmacii. Eu stiu 2 firme in Romanania care comercializeaza laptisor de matca pur:
1) Apiland - Baia Mare wwww.apiland.ro
2) Melidava - Timisoara wwww.melidava.ro


Atentie: sa nu va mire pretul!!! Este cel mai scump produs al stupului, costa minim 50 Eur/100g, cumparat vrac de la apicultori.

41 de comentarii:

  1. ah... bine ca ai scris de pret... citeam si am zis: gata , vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Clara draga, nu trebuie sa fii dezamagita.
    Curele pe baza de laptisor de matca nu presupun tratamente cu "polonicul", din contra chiar. Dupa cum s-a vazut si in reteta d-nei Tatoiu era vorba de 4ml de laptisor de matca, deci cantitati foarte mici, tocmai pentru a nu produce dezechilibre in organism, asa ca cred ca ne putem permite aproape toti cate o sticluta de 10ml, chiar daca costa in jur de 100 Ron.
    Cheltuim mult mai multi bani pe medicamente din compusi sintetici atunci cand suntem bolnavi, si atunci poate nu ar fi o idee asa de rea sa incepem sa investim pentru a preveni aparitia unor boli grele, mai ales noi femeile, daca tinem cont ca acest aliment este destinat in stup exclusiv reginei albinelor, deci sexului feminim, prelungindu-i viata de 40 de ori mai mult decat cea a unei albine lucratoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru blog! Foarte interesante informatiile si utile.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu este asa scump. eu am cumparat 25ml la pret de 65lei din plafar. si e pur, dar maine incep tratamentul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Apimond din pacate va vinde laptisor din China, si ce e mai nasol - pe eticheta produselor scrie ca e produs din inima transilvaniei..

    Doar nu va imaginati ca e atata laptisor de matca in tara cat vinde Apimond.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dl. Anonim ar trebui sa ne elucideze si pe noi unde vinde Apimond laptisor de matca, ca eu stiu ca vinde doar miere....sau vroia doar sa arunce si dansul putin cu "noroi" intr-o alta firma la care nu i-a nimerit numele, firma care la fel nu vinde laptisor de matca.
    In tara sunt doar vre-o 3 firme care vand laptisor de matca, pe langa cel comercializat de Institul Apicol: Apiland - Baia Mare, Melidava-Timisoara si Apisano-Baia Mare.
    Observ cu parere de rau ca blogul meu e folosit de multi pentru a-si spune "naduful", si mai putin pentru a promova mierea sau a da poate sfaturi utile altor cititori.
    Probabil ca ar trebui sa folosesc acel buton de "Delete" Comment celor care oricum nu au ei nici o treaba cu mierea, ci mai mult cu bagatul cutitului intre coaste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuze, era vorba de firma Apiland si nu, cum gresit am scris, Apimond.

    Nu e vorba de vreun comentariu rautacios, cunosc problema si reiterez - cat laptisor de matca se produce in Romania ?
    Absolut tot laptisorul de pe piata e romanesc?
    Chiar asa? Cam cate kilograme se strang in toata tara?

    Haideti sa imi raspundeti va rog la intrebarea asta daca tot e blog si e atat de 2.0 incat permite un feedback.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu siguranta Apiland cumpara foarte mult laptisor de matca de pe piata romaneasca, tinand cont ca ei au deschis acest segment, nu altcineva...si ani de zile s-au straduit sa promoveze acest produs...si implicit a crescut si productia apicultorilor romani.
    Nu stiu eu daca productia romaneasca acopera cererea din Romania, insa stiu sigur ca cererea pentru acest produs in Romania este inca foarte, foarte scazut si pana la reteta d-nei Tatoiu 80% dintre romani nu stiau nimic despre acest produs apicol, si chiar daca stiau ceva, nu-l cumparau.
    Din pacate toata Europa se aprovizioneaza cu Laptisor de Matca din China, si eu personal cand am fost intr-o vizita in Japonia la o mare ferma apicola, am vazut ca la extractia laptisorului de matca lucrau chinezi, si ni s-a spus ca din pacate pe chinezi nu-i pot egala nici macar japonezii la extractia de latisor de matca, fiindca sunt desavarsiti in aceasta munca de "chinez", si daca acea ferma producea in jur de 1-2 tone pe an, totusi ei cumparau in paralel din China aprox. 100tone pe an, fiindca exista un consum mare pe piata din Japonia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa e, laptisorul de matca poate parea scump, la prima vedere, dar... sa fim seriosi, pe cate prostii nu aruncam cu totii banii pe care i-am da pe 10 sau 50 g de laptisor, cu toate beneficiile fantastice pe care le aduce? Eu una ma declar "guilty", la capitolul asta.:) Prin urmare, mi-s foarte doritoare sa cumpar laptisor crud. Dar... aici intervine dilema mea. Stiam (si scrie si pe site-ul Apiland, de altfel)ca trebuie pastrat la rece PERMANENT, de la recoltare pana la intrebuintare. Cum eu stau in Bucuresti, iar el ar veni catinel-catinel cu trenul de la Baia Mare... ceva nu iese bine la ecuatia asta. Am cautat magazin in Bucuresti si se pare ca nu au, cel putin deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, trebuie pastrat la rece, si din cate stiu eu partenerii firmei Apiland au toti mini-frigidere puse la dispozitie de Producator, si toate livrarile le fac ambalate in Polistiren, tocmai pentru a izola produsul, ca sa ramana rece pe timpul transportului.

    Sigur sunt magazine in Bucuresti care au Laptisor de matca crud, intreaba-i pe cei de la Apiland cu ce parteneri lucreaza in Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Laptisor de matca se gaseste in Bucuresti in plafarul Planteea; pretul e in jur de 34 ron pentru 10 grame, nu am mai luat de ceva timp asa ca nu mai stiu exact. Gasesti Planteea in Cora militari, in zona Pietei Moghioros din Drumul Taberei, in zona magazinului Sir din Militari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ROMANI IAR LUATZT TZEAPA GEN APILAND SAU MELDIVA .aM SURSE GUVERNAMENTALE SIGURE CA IMPORTA LA GREU AMANDOUA DIN cHINA!!!!!!!SI LUCREAZA IN STIL MAFIOT ADICA IMPREUNA .HABAR N-A VETI ROMANILOR ASA SE INTAMPLA IN SPANIA SAU GERMANIA UITE UN SITE CARE ADUCE DIN CHINA CU ANALIZE 4 LA NUMAR MIE MI LE-AU DAT PRIN EMAIL:WWW.BIENENSCHWARMMM.COM LUATI CEL BIO ARE PUTERE MARE SAU MAI PRECIS CONCENRATIE MAI TARE.SI EU AM CONSUMAT LA GREU DE LA APILAND ERAM INEBUNIT SI AM VAZUT CA NU SE STRICA LA SOARE CA CE-L NEMTESC...ERA DUBIOS NEMTII AU RECUNOSCT CA DE UNDE ADUC.FRATILOR HABAR NU AVETI CE MAFIE E IN SPATE DE CE CEI DE LA EUROPEAM-DRINKS AND FOOD NU CUMPARA DE LA EI APULANDUL :)) NU-I CHIAR DE RAS.
      VA DAU UN EXEMPLU CONCRET ANEL DIN GRECIA ARE LA 30EURO/10GRAME SI ASTA E PRETUL DACA VREI SANATATE AVETI GRIJA CEI CU SCLEROZA MULTIPLA...

      Ștergere
  12. deci nu-mi vine sa cred k cei de la APILAND ne-au pacalit. eu ii dadeam si copilului si luat cu sfintenie in fiecare dimineata. stie cineva macar dk acest laptisor de matca chinezezc de la APILAND are vreo treaba cu albina sau este facut in laborator? multumesc din suflet pt raspunsurile avizate, nu supozitii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Richie,
    Sincera sa fiu...comentariul dl Anonim de mai sus nu-mi ofera mie una nici o incredere...dl vorbeste despre ceva ce i se pare lui, si considera valoros un produs atata timp cat are eticheta "nemteasca", chiar daca cei de la Melidava importa de fapt tot din Germania, si chiar daca de fapt si cei din Germania importa tot din CHina, suntem tot timpul tentati sa credem ca doar nemtii au produse bune.
    Adevarul este ca toata Europa cumpara Laptisor de Matca din China (fiindca China este cea mai mare producatoarea de Laptisor de Matca din lume), si in toate farmaciile de la noi gasesti tot felul de Fiole si Pastile cu Laptisor de Matca din CHina.
    Am mai multa incredere in laptisor de matca pur (pastrat la rece), decat in cel comercializat sub forma de praf sau fiole.
    Am incredere in produsele celor de la Apiland, asa cum am incredere si in Laptisorul de matca extras de apicultori si pastrat in conditii corecte.

    Cei de la "Anel" din Grecia de care vorbeste dl Anonim se ocupa cu vanzarea de utilaje apicole ca activitate principala si faptul ca vand Laptisor de Matca cu 30 Eur / 10 grame, mie personal nu-mi spune decat ca importa probabil la a 2-a sau a 3-a mana produsul, de aceea e asa scump la ei.

    Sunt si apicultori care recolteaza Laptisor de Matca, si va recomanda sa-i cautati prin piete si la targurile de profil, in felul acesta veti incuraja si apicultorii autohtoni sa valorifice pe langa miere si alte produse apicole, care intradevar se extrag mai dificil si necesita conditii de pastrare mai stricte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna tuturor...Pt Dl Anonim,ma numesc Sideropulos si pt cultura sa generala,laptisorul de matca [pe care il consum-pt scleroza multipla],COSTA 15 [CINSPREZECE]euro/sticlota de 25 [douazexi si cinci]de grame...In alta ordine de idei,din cate stiu,se ambaleaza si transporta in sticlute termoizolante,Domnule...

      Ștergere
    2. e adevarat, noi amgasit laptisor de matca pur in piete

      Ștergere
  14. Pai nu ar fi nici o problema ca Apiland cumpara din China , doar ca il vand la pretul celui romanesc , si au mai si pacalit pe unii si altii ca la export , mintind ca e romanesc. Daca e din China sa spuna clar pe ambalaj. Si fraza asta cu "laptisor de matca pur" ce inseamna , ca nu are impuritati, ca e in stare cruda ? Fraze care tin de marketing si atat . Sa consume lumea laptisor de matca , ca e sanatos , dar totusi sa nu ridicam in slavi niste importatori de laptisor de matca din China , si sa ne imaginam ca au dat gaura la macaroana . Daca tot il vand la preturile astea , sa incurajeze si productia romaneasca . De la apicultorul roman produsul pleaca la export la un pret de 600-800 euro /Kg . Va asigur ca nici 2 % din ce cumpara Apiland nu e din Romania ... si nu vorbesc in necunostiinta de cauza.
    Laptisorul de matca este clar din china , fara nici un dubiu , cu dovezi , cu acte , cu ce vreti voi , dar problema mare este ca si o mare parte din mierea care se gaseste in marile lanturi de magazine e tot din China ...si pe etichete scrie clar ca e romaneasca. Sa va mai spun ca in Kaufland se gaseste miere falsa ? Sub brand propriu al hypermarketurilor sau sub diverse denumiri care induc idee de traditie si seriozitate ( mos costache , pastorala gerogescu ) se vinde foarte foarte multa miere chinezeasca sau mai rau , miere falsa , si totul se petrece cu ajutorul autoritatilor . Toti din bransa stiu ce se petrece dar nu poti sa iei masuri atata timp cat cei care fac analizele si dau avizele sunt platiti de catre acestia . Ramane o chestie de noroc sau de ghinion pt cumparator .
    Va rog frumos sa ma contraziceti cu argumente daca credeti ca am exagerat cu ceva sau ca mint. Va pot pune la dispozitie si documente ...

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu doresc sa va contrazic, ci doar sa punctez anumite nuante interpretabile:
    "Laptisor de matca pur" - inseamna intradevar ca e vorba de "laptisor de matca in stare cruda", si ca nu e liofilizat, sau diluat in vre-o substanta lichida.
    Legislatia nu obliga sa scrie pe eticheta produsului tara de origine, ci cel mult daca e "origine UE" sau "non UE" si toata Europa vinde Laptisor de matca importat din China (dar exista anumite conditii de calitate care trebuie indeplinite).
    Pretul unui produs e fixat intr-o economie de piata de legea "cererii si ofertei". Problema este ca pentru Laptisorul de MAtca exista cerere in piata si oferta este aproape inexistenta, deci intervine necesitatea importului. Cu greu gaseste un client persoana fizica sa cumpere Laptisor de Matca direct de la producatori (asa cum gaseste de exemplu mierea).
    Atata timp cat oferta de pe piata romaneasca este insuficienta ca si cantitate sa acopere cererea din piata, importa devine o necesitate pentru cei care comercializeaza acest produs, si au cerere pentru el. Sigur ca ei raspund de calitatea Laptisorului de Matca care il importa, si cu siguranta au Buletine de Analiza care atesta calitatile fiecarui Lot.
    Ceea ce e foarte, foarte important de retinut, este ca: Miere Chinezeasca nu este egal cu miere falsa. Mierea gasita in unele retele de supermarketuri ca fiind falsa, era o marca de miere turceasca.....

    Ceea ce cred eu ca doriti sa evidentiati este faptul ca ideal ar fi cumparatorii sa-si achizitioneze mierea direct de la producatori, si atunci ar fi siguri ca incurajeaza apicultorii din ROMANIA si in felul acesta ar descuraja importurile de orice fel....iar cu aceasta sunt perfect de acord cu d-voastra.

    RăspundețiȘtergere
  16. cum se extage laptisorul de matca??
    stie cnv?

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu stiu cum se extrage.
    Eu cumpar laptisor de matca crud de la Melidava de ceva timp si rezultatele se vad, se simt. E inca prea devreme pentru a sti daca afectiunea pentru care il iau a disparut. Tot ce pot spune e ca am o stare de bine extraordinara si ca ma simt plina de viata si de voie buna cum nu s-a mai intamplat de ani de zile. Pretul pentru 50 mg este de 100 lei. Eu sunt multumita.
    Laura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si unde este melidava? jud loc str

      Ștergere
    2. Suntem intr-o lume a internetului si gasim aprope despre orice firma informatii pe net. Au site melidava.ro si gasesti acolo contactul lor. Sunt din Timisoara....

      Ștergere
  18. Imi puteti spune cati ml de laptisor de matca se recomanda/zi?

    RăspundețiȘtergere
  19. Deoarece cantitatile recomandate de laptisor de matca sunt de genul 1gr/ zi (greu masurabil), recomandarea mea este sa faceti un amestec de 2% laptisor de matca in miere de albine (de preferinta miere de salcam, fiindca nu cristalizeaza), si sa consumati din acea miere 3 lingurite pe zi (aprox. 50gr miere + 1 gr laptisor), in 3 doze distincte (nu toate 3 odata).
    La toate produsele apicole (polen, pastura, laptisor de matca, propolis), sfatul meu este ca dozarea sa o incepeti treptat, adica in prima saptamana sa luati doar 1 singura lingurita din acest amestec, apoi 2 lingurite, si abia apoi sa ajungeti la 3 lingurite / zi.

    In acest fel, va asigurati ca organismul se obisnuieste cu aceste substante noi, "invata" sa le proceseze, si evitati si eventualele "alergii" care pot sa apara (in general la consumul de polen, dar sunt persoane alergice si la propolis).

    RăspundețiȘtergere
  20. Laptisorul de matca este foarte recomandat in tratamentul Diabetului zaharat de tip 2, in proportie de 1-3 g /zi,timp de 60 de zile, de aceea recomndarea ta NU este buna pt toata lumea. Persoanele care au Diabet tip 2, trebuie sa-l consume in stare pura, in niciun caz amestecat cu miere, acest aliment fiind interzis de regimul alimentar impus acestei afectiuni.
    Pe acest site puteti gasi mai multe informatii despre laptisorul de matca, afectiuni si cure (http://www.apiterapie.ro/index.php/ro/Produse-apicole/Laptisorul-de-matca)

    RăspundețiȘtergere
  21. Puteti comanda Laptisor de matca Pur Crud ieftin de pe : www.honey-land.net
    Livrare gratuita in Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  22. Hello e adevarat ca Laptisorul de matca e miraculos il folosesc din toamna si e asa cum se spune foarte vitalizant pentru mine ,eu l-am cumparat de pe un site de pe net au fost promti cu transportul si daca mai cumperi si altceva au transport gratuit peste 200 de lei parca.
    Asta e site-ul sper sa va ajute:http://www.apigold.ro/en/laptisor-de-matca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa-i rog pe cei care fac vanzare de diferite produse apicole, sa nu mai foloseasca blog-ul meu pt reclama.
      Atata timp cat e o informatie utila o postez, dar daca primesc 3-4 mesaje cu trimitere la un site de vanzare produse, sunt nevoita sa le sterg.
      Eu incerc sa ofer informatii aici cat mai variate si corecte. Daca doream sa fac cuiva reclama, vorbeam numai de produsele mele.
      Va rog in acest sens sa nu abuzati de bunavointa mea....fara ca macar sa-mi cereti parerea.

      Ștergere
  23. Asa cum in tara la noi toata lumea dar absolut toata de la ultimul bisnitar de pe trotuar si pana la cele mai inalte varfuri se caznesc toata ziua (si noaptea) sa ne fure, sa ne minta si sa ne insele nu va mai inchipuiti ca doar in aceasta nisa a pietei domneste cinstea si corectitudinea. Bineinteles ca paduchii, plosnitele si capusile au navalit si aici. Laptisorul de matca fiind un produs care concentreaza in cantitate mica un pret mare, precum aurul, se va falsifica cu atat mai abitir mai ales ca nu avem nici un mijloc sa verificam autenticitatea lui asa cum la aur putem usor verifica.Poate cineva se va gandi la autoritati, la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, o alta oaza de "cinste si corectitudine". Mai ramane doar intrebarea "Cine ne protejeaza de protectia consumatorului?"
    N-am nimic cu produsul chinezesc atata timp cat cumparam si folosim atatea produse chinezesti si suntem multumiti ca sunt ieftine. Atatia bani, atata branza! mi se pare cinstit. Ar trebui ca la intrarea in tara sa se verifice cumva calitatile produsului iar apoi sa se vegheze la pastrarea lor. Produsul sa fie pastrat la rece sau cei care il falsifica si il comercializeaza sa fie pastrati la rece.

    RăspundețiȘtergere
  24. buna...am citit cu interes parerile d-voastra..dar a-si dori sa va intreb ce parere aveti despre laptisorul de matca de la firma albeena..este la fel de ok ca si cel de la apiland?pt ca vad diferenta de pret..multumesc astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu pot sa-mi dau cu parerea fiindca nu am folosit produse de la aceasta firma, dar poate ca acum daca ati pus aceasta intrebare, se va gasi cineva care deja a testat produse de la ei, si ne poate spune o parere.

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ! stie cineva reteta D-nei Tatoiu?. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cautati pe net ...se da o cautare pe Google / reteta doamnei tatoiu....si imediat aveti o multime de site-uri...

      Ștergere
    2. Click aici.....
      http://www.ziarulring.ro/stiri/17885/leacul-monicai-tatoiu-a-golit-plafarele

      Ștergere
  27. Am citit comenturile de mai sus si vreau sa va spun ca sunt si la noi in tara multi mici producatori apicoli care se ocupa cu recoltarea laptisorului de matca. si calitatea clar e net superioara fiind un produs autohton care nu traverseaza mari si oceane ca sa ajunga pe piata noastra. eu personal am cumparat de la un apicultor de langa Arad, calitatea ireprosabila, ambalare si transport in conditii adecvate. Eu zic sa sustinem productia locala si sa ne cautam fiecare cate un mic producator de la tara, de lapte, fructe, legume, pui de casa, oua, miere si alte produse sanatoase si autentice.

    RăspundețiȘtergere
  28. buna ziua !

    am citit cu interes mare toate aceste informatii de pe blogul dvs. ,..chiar va pot felicita pt. aceasta idee !
    as avea o intrebare ,...chiar este adevarat ca laptisorul de matca pur face asa ceva ,...citez de acolo :
    "In Japonia de exemplu a fost demonstrat ca sub actiunea laptisorului de matca, din celulele stem nervoase se diferentiaza noi neuroni, oligodendrocite si astrocite (Shoei Furukawa & co). Sunt fotografii si dozari imunohistochimice. Altfel spus, a fost rasturnata vechea teorie din medicina conventionala ca neuronii si alte celule nervoase nu se pot regenera. "
    am ceva probleme de atrofie cerebrala moderata si ma gandeam sa incep o asemenea cura !

    RăspundețiȘtergere
  29. am luat laptisor de la Apiland...din cel bio..e vrajeala pe fata...am facut special experiment si am lasat o lingura cu laptisor 4 zile in bucatarie unde am constant 23-24 de grade....nu s-a schimbat la culoare sau la gust...doar ca s-a uscat...ca si o gelatina care o lasi sa se usuce...cand l-am pus in putina apa s-a reconstituit perfect...de ziceai ca-i tocmai scos din borcanel....e teapa....si sa va mai zic ceva...de vina sunt cumparatorii care nu inteleg ca 100 de grame de laptisor pur nu are cum sa coste cu ambalaj/transport tva inclus 30 de euro....e pe putin 80 euro fara ambalare si fara transport...fuga dupa produse ieftine ii imbogatesc pe altii.

    RăspundețiȘtergere
  30. ma ingrozesc la gandul ca in loc de produs natural, ar putea fi ceva de sinteza: un mic de vitamine, inclusiv B12 !!!, acid folic, si alte chestii care sa dea o senzatie de bine; iar in rest, sa fac ravagii...

    RăspundețiȘtergere
  31. Bunu ziua
    Acest laptisor de matca este bun si pt hiv sida?
    Este adevarat ca regenereaza celulele stem?

    RăspundețiȘtergere
  32. Doresc pe aceasta cale sa atrag atentia tuturor potentialilor cumparatori ca polenul crud si laptisorul de matca sunt foarte perisabile.
    Cine livreaza prin posta sau chiar curier isi bate joc de produse si de clienti ,este necesar transportul frigorific,dar ma indoiesc !
    Inainte de a cumpara intrebati si de abia apoi recurgeti la fapte ! Alegeti sa cumparati de la cineva de incredere sa vedeti la fata locului unde sunt pastrate produsele !
    Cu stima,
    ,, un apicultor"

    RăspundețiȘtergere