miercuri, 23 iunie 2010

Ambalaje pentru miere


Ceea ce este important de stiut (pentru necunoscatori) este ca 99% din ambalajele de sticla folosite in industria alimentara sunt aduse din import. La noi in tara nu se mai fabrica borcane si sticla, iar daca se fabrica pe undeva este foarte posibil ca nu la standardele cerute de legislatia in domeniul alimentar.
Fiindca multi apicultori sufera din cauza lipsei de informatii m-am gandit sa-i ajut punandu-le la dispozitie datele de contact ale firmelor pe care eu le cunosc care comercializeaza diferite ambalaje de sticla sau plastic pentru miere sau alte produse apicole:

1) Perpetuum Ambalaje -Cluj, www.borcane.ro, au o gama foarte larga de borcane si capace pentru miere de la 30g pana la 720ml, inclusiv borcane cu model hexagonal.

2) Emporion - Bucuresti, www.emporion.ro, au o gama de ambalaje mai deosebite borcane si sticle cu design special. Pentru cei care fac diferite bauturi pe baza de miere, si nu numai la ei gasiti sticle cu design special.

3) Angelis - Bucuresti, www.angelis.ro, si la ei gasiti o mare varietate de borcane de sticla la preturi de importator.

4) Pentru diferite ambalaje de plastic (borcane sau caserole micute de 20g) puteti sa contactati firma Melifera de la Timisoara, tel: 0256 418723, email: stoianov.spasa@gmail.com

5) O gama foarte larga de ambalaje pentru miere de tip: flacoane, ursuleti si borcane pentru miere din ambalaj plastic gasiti la firma NEKTAR KING - Harghita, www.nektarking.ro. Tot aici gasiti si ambalaje speciale de carton de tip cutii pentru cadouri cu miere, betisoare de lemn pentru miere, precum si cea mai larga gama de utilaje si echipament apicol necesare unui stupar.

Cei de la Nektar King practic sunt importatorul nr. 1 pentru echipamente si produse apicole, fiindca au cea mai larga gama de utilaje, iar din punct de vedere al modului de prezentare a produselor au nota 10 din partea mea, fiindca au un site cu toate pozele si preturile produselor, mereu updatat la zi. Felicitarile mele!!!

Daca dintre voi cei care va ocupati de apicultura mai stiti si alte firme care au ambalaje pentru miere (nu echipament apicol, pentru ca aceea e cu totul alta ramura), va rog frumos spuneti-le aici,pentru ca si alti apicultori sa beneficieze de aceste informatii.

Eu una nu prea inteleg "secretomania" apicultorilor, care evita sa-si dea informatii unii altora de teama sa nu li se fure ideile. Totul in lumea asta se fura, nimic nu-i nou, depinde doar de fiecare in parte cum anume stie sa foloseasca informatiile/ocaziile care i se ivesc in viata.

Ceea ce mi-a placut cel mai mult la tatal meu a fost faptul ca nu a incetat niciodata sa fie profesor, adica sa fie o sursa de inspiratie si de informatii pentru ceilalti din jur. Cu el stii intotdeauna unde stai, si primesti un raspuns clar si obiectiv la orice intrebare, chiar si un "nu stiu" atunci cand domeniul il depaseste.

Pentru apicultorii care il cunosc de multi ani, a devenit un obicei ca atunci cand vor sa se apuce de ceva si nu prea stiu cum sa procedeze vin sa se consulte cu el.

Asta e o mentalitate deosebita: sa fii deschis sa-i ajuti pe ceilalti.
Nu castigi nimic in plus daca pastrezi "secrete" modalitatea de lucru, sau furnizorii, sau oamenii cu care ai lucrat. Din contra: pierzi...pierzi respectul persoanei care a apelat la ajutorul tau. E ceva ce nu mai poti repara niciodata, iar cel in cauza tot va afla pana la urma ceea ce-si doreste din alta parte.

Pe principiul "informatia inseamna putere", multi considera ca trebuie sa pastreze tot ce stiu doar pentru ei. Gresit: puterea vine din relatiile pe care ti le stabilesti cu oamenii carora le impartasesti de-a lungul timpului informatii folositoare. Respectul si recunostinta lor e cu adevarat o putere!!!

Deci, dragi apicultori si procesatori de miere, nu ezitati sa va impartasiti experienta si cunostiintele. Fiecare dintre noi are la un moment dat nevoie de ajutor de la altii, si uneori veti fi chiar d-voastra cei in cauza, si veti dori sa gasiti cat mai multe "usi deschise".

9 comentarii:

  1. Ma bucur ca s-a gasit cineva sa dea informatii si celorlalti. BRAVO.
    Chiar ma ajutat mult, si eu caut borcane . Merci

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    Nu sunt apicultor, dar am cautat ambalaje pentru condimente si sticle ... ornamentale pentru ulei aromat si am ajuns aici. Eu am gasit fabrici de sticla in Onesti si in Ploiesti, dar nu au in gama borcane.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru articol, foarte frumos articol. Am ajuns aici cautand flacoane si borcane pentru miere.

    Si sunt de acord cu Dvs. despre "secretomania" nu doar in domeniul apiculturii dar in toate domeniile, toti sunt foarte secretosi sa nu cumva sa faci ce fac si ei.

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte util articolul, multumim... am o intrebare: exista pe piata companii care furnizeaza servicii de imbuteliere miere? Pentru un producator este foarte scump sa achizitioneze o astfel de instalatie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce unii apicultorii vor sa sara peste anumite etape si se gandesc direct ca au nevoie de nu stiu ce instalatii scumpe sa-si ambalaze miere....Exista dozatoare simple (cele mai simple), semi-automate la preturi accesibile, asa cum exista mini-camere de decristalizare, sau mini-bazin de decristalizare cu omogenizator, care functioneaza pe baza de curent.
    Sigur ca teoretic poti cere altcuiva sa ti-o ambaleze...dar pretul s-ar putea sa iasa cam piperat...tot mai bun e lucrul facut cu mana ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim de informatii, si tot respectul pentru partea cu secretomania... ma bucur ca ati scris sa citeasca si altii, poate se mai schimba lumea si in bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. barcane si ambalaje din sticla in general se fac la Bucuresti SC. Stirom SA. fac astia inca de pe vremuri sticlarie si mai si exporta. plus ca Metro Selgros ai altii cumpara de la ei, deci sunt in grafic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil ca produc sticle, insa pe partea de borcane (cele potrivite la miere) sunt toate de import. Si eu am luat de la STIROM, dar erau importate din GRECIA, ei fac parte acum dintr-un grup de firme grecesti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo de ambalaje pt miere: am cumparat recent de la bucuresti o gama de amfore si am vazut ca au la expunere si comercializare mai multe sortimente - borc patrate hexagonale si normal cele clasice. ca preturi sunt ok sub cele ce am gasit pe net . firma se cheama orian team parca si sunt localizati undeva in doraly pe langa voluntari

    RăspundețiȘtergere