vineri, 14 mai 2010

Masca de fata cu iaurt si miere


Decat sa va cheltuiti banii pe tot felul de masti de fata din comert, cu o gramada de chimicale in ele, mai bine va faceti ceva simplu si natural, cu foarte putini bani: masca de fata cu iaurt si miere, potrivita pentru orice tip de ten.
Daca puteti cumparati iaurt de casa (din piata), iar daca nu alegeti unul simplu, dar cu grasime, pentru ca acea grasime va va hrani tenul. Din cele din comert eu recomand produsele Napolact (sunt fan produse Napolact...si tocmai fiindca la Carrefour nu am gasit la un moment dat lapte Napolact m-am enervat asa de tare ca am lasat toate cumparaturile in cos, si am plecat fara sa mai iau nimic).

Masca cu iaurt si miere este o masca 100% naturala,care se recomanda pentru hranirea sanatoasa a tenului, avand un efect deosebit. Fata devine luminoasa si radianta, masca avand un efect de uniformizare a culorii tenului, dar si de inchidere a porilor.

Iaurtul are un continut bogat in Acid Lactic care pe langa efectul de inchidere a porilor si exfoliere, este folosit in foarte multe creme pentru ca stimuleaza producerea colagenului, substanta responsabila pentru elasticitatea pielii si prevenirea ridurilor. Spre deosebire de exfoliantele puternice (nerecomandate la tenurile sensibile sau uscate), iaurtul curata fata usor, oferindu-i hidratarea necesara, mai ales in combinatie cu miere de albine.

Mierea este higroscopica (retine usor apa)astfel ca va oferi tenului d-voastra hidratarea necesara intr-un mod natural. Mierea este recunoscuta si ca agent antimicrobian, fiind recomandata ca unguent in orice fel de cicatrici, arsuri, taieturi, tocmai pentru ca nu da voie sa se dezvolte microbi, dar si ofera tesutului aportul necesar de vitamine si enzime.
Pentru persoanele cu ten sensibil recomand mierea de salcam, extractul de salcam fiind folosit ca si calmant si anti-iritant.
Pe langa toate acestea, mierea este ingredientul ideal in orice fel de crema, sau masca deoarece tine la un loc toate celelalte ingrediente.

Masca aceasta cu iaurt si miere in combinatie cu diferite alte ingrediente poate fi ajustata in functie de efectul care il dorim:
- 1 lingurite de iaurt cu 1 lingurita de miere si 2 lingurite de samburi pisati de caise, sau alune pisate, cu putin suc de lamaie poate deveni un exfoliant natural pentru ten;
- 2 lingurite iaurt cu 1 lingurita miere si 1/2 banana (prin blender), este o masca hranitoare si vitaminizanta deosebita

- 1 lingurita de iaurt, cu 1 lingura mare de miere (mierea este astringenta) si cu 5 aspirine (netamponata) pisate, obtineti o masca pentru tratarea acneei.

Daca vre-una din mastile cu iaurt va iasa prea apoasa (mai ales dca iaurtul e mai apos), puteti adauga faina de ovaz sau chiar faina de canepa. Contin germeni care devin activi in combinatie cu iaurtul si revigoreaza tenul.

La oricare tip de masca facuta in casa daca ii adaugati putin ulei de masline devine potrivita pentru un ten uscat, iar daca aveti tenul gras ii puteti adauga putin suc de lamaie sau portocale. Citricele sunt acide si fac bine tenurilor cu exces de sebum.

Promit sa mai caut si alte retete de masti cu miere si iaurt, si in weekendul asta vreau sa testez si o masca de par cu miere si iaurt. Numai bine poate sa faca!!!

14 comentarii:

  1. exista un concurs pe www.super-parinti.com unde trebie sa postati o reteta homemade. De ce nu participati. Cred ca aveti sanse :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ai dreptate, cu singuranta as putea incerca sa particip, dar nu ma incadrez la categoria "super-parinti" :(( nici macar la "parinti".
    La partea asta mai trebuie sa lucram...tot "homemade" ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar mierea este hranitoare si ajuta organismul sa-si capete energia.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca nu te-am uitat.....!!!
    cu reteta de sapun cu miere!
    am sa te servesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. am scris si eu o postare despre miere, am ivatat la scoala!
    http://bloculluiteo.blogspot.com/2010/05/despre-miere.html
    cu bine, Teo!

    RăspundețiȘtergere
  6. cam cat trebuie lasata pe fata? :-?

    RăspundețiȘtergere
  7. cine vrea sa scape de acnee sunati-ma 0748891012 ieftin si eficace

    RăspundețiȘtergere
  8. spuneti-mi va rog , cit il tinem pe fata,sa facem si masaj

    RăspundețiȘtergere
  9. Masca se tine pe fata 10 minute, dupa care se spala cu apa calduta. Nu trebuie sa faceti masaj.

    Ideal este ca inainte de a aplica o masca sa curatati tenul cu un gommage.

    RăspundețiȘtergere
  10. IUBITA DAR DAK EU AM TENUL FF BRONZAT MASCA ASTA MA AJUTA CUMVA?SANT FF EXPUSA LA SOARE UNDE LUCREZ

    RăspundețiȘtergere
  11. 100% da. Aceasta masca este "hrana vie" pentru celulele arse de soare, deoarece ofera tenului si hidratarea absolut necesara, iar iaurtul are si grasimi naturale care vor hrani in profunzime celulele des-hidratate si arse de soare....
    Mai mult...MIEREA ESTE RECUNOSCUTA CA CICATRIZANT AL ARSURILOR SOLARE, si am citit in foarte multi carti de tratamente naturiste si apiterapie, ca mierea aplicata pe orice fel de arsura, va ajuta ca pielea sa se vindece fara cicatrici.

    RăspundețiȘtergere
  12. pot face masca cu miere si iaurt in fiecare zi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu ce fel de ten ai ?? Masca cu iaurt este o masca pentru ten uscat, datorita grasimilor din iaurt...dar poate si usor astringent datorita acidului lactic continut si datorita mierii - care este acida.

    ATENTIE...masca nu inlocuieste crema. Masca are rolul de a hrani tenul, de ai oferi hidratarea atata de necesara - ideal sa fie aplicata pe porii deschisi si curati (eventual dupa baie, sau gommage), dar nu poate inlocui crema, care aplicata dimineata si seara printr-un usor masaj asigura pastrarea elasticitatii pielii.

    Dupa parerea mea, daca ai timp, fa-ti zilnic cate o masca....dar schimba ingredientele...e la fel ca la masa....daca mananci acelasi lucru zilnic nu-i oferi organismului toate vitaminele si mineralele de care are nevoie...trebuie sa mananci cat mai diversificat...

    Inca ceva....tenul nostru reflecta si modul nostru de alimentatie, nu doar cremele care le aplicam la exterior.

    RăspundețiȘtergere
  14. spunetimi va rog ce fel de iaurt trebuie pentru masca cu miere?

    RăspundețiȘtergere